ALPINESTARS VALPARAISO 2 Motosiklet Ceketi İnceleme

Malzeme Değerlendirmesi

CF Moto’nun 400NK modeli ile sonbaharda gerçekleştirdiğim 7 bin km lik Türkiye turunda kullandığım Valparaiso 2 modelinin özelliklerini, avantaj ve dezavantajlarını anlatacağım. Ama önce Alpinestars hakkında kısa bir bilgi vereyim.

Alpinestars Hakkında

Alpinestars  merkezi ABD (Calirfornia) ve İtalya’da olan çeşitli motosiklet aksesuarları üreten bir tekstil şirketi. Firma 1990’lı yılların başlarında motosiklet teknik koruma ürünleri, motosiklet ceketleri, eldivenleri üretimine başlamış.  Şirketin Los angeles, Tokyo ve İtalya’da araştırma ve geliştirme merkezleri bulunuyor. Alpinestars,  motosiklet malzemelerinin yanı sıra günlük kullanıma uygun ayakkabı ve botlar,  tshirtler gibi ürünler de üretiyor. Kullanıcı deneyimlerimi paylaşacağım  VALPARAISO 2 motosiklet ceketinin tasarımı İtalya’da üretimi ise Vietnam’da yapılmış.

 

ALPINESTARS VALPARAISO 2 Drystar Motosiklet Ceketi

Valparaiso DS modelinin yenilenmiş versiyonu olan Valparaiso 2 modeli, uzun yola çıkacakların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış bir ceket. Daha çok  touring ve enduro model motosiklet kullananların tercih ettiği bu modeli sonbaharda yaptığım Türkiye turunda kullandım.

Ceketin 3 katmandan oluşması, kışın da sıcak havalarda da yani 4 mevsim de kullanmaya elverişli olmasını sağlıyor.

Valparaiso 2  modeli dış katmanının yanı sıra su geçirmez, nefes alabilen DRYSTAR® membranı ve termal astarı ile farklı hava koşullarında da kullanılabilen bir macera turu ceketi özelliğini taşıyor.

Soğuk hava şartlarında kullanılan termal astar, istenildiğinde kolayca çıkarılabilir. Valparaiso  Jet Havalandırma Sistemi (JVS) hava menfezleri sayesinde sıcak havalarda da rahat ettiriyor.

Tabi ki bir file ceket rahatlığı yok, zaten arkası uzun bir ceket. Yazın çok sıcak havalar hariç kullanılabilir.

Cekette su geçirmez ve nefes alabilen bantlı dikişler içeren DRYSTAR® astar kullanılmış.

CE sertifikalı Bio-Armor omuz ve dirsek koruması sayesinde konforunun yanı sıra güvenli bir ceket.  Daha da güvenlik için korumaların Level2 standartlı korumalar ile değiştirilmesi daha iyi olacaktır.

Göğüs ve sırt bölmelerinde PE koruyucu dolguları var. Çoğu ceket gibi bunda da sırt koruması yok. İlave olarak CE sertifikalı sırt koruyucu takmak daha iyi olacaktır. Ben yolculuğa çıkmadan önce Level2 standartında sırt koruması kullandım.  Ceketi biraz ağırlaştırdı tabi ki ama bu ceketi alacaklara kesinlikle kullanmalarını tavsiye ederim.

Ceketin  ince ayarını yapmak ve dirsek korumalarını yerine getirmeye yardımcı olmak için Velcro®  ayar kayışları bulunuyor. Özellikle iç katmanları çıkarttığım havalarda bu kayışları germek konfor, vücudu sarması ve rüzgardan etkilenmemesi açısından işe yaradı.

Cekette sürücünün fark edilebilmesi için artırılmış reflektör detayları bulunuyor.

Yaka tasarımı ve boğazı kapatması gayet iyi. Yaka, boyun genişliğini arttırmak için genişleme köşebenti içeriyor. Ben bu yolculukta kışlık balaklava kullandığımdan boğaz bölümünden zaten rüzgarı önlemiş oldum.

Dirsekler için ayarlama kayışlarının yanı sıra,  fit görünme ve güvenli kapatma için bel kısmında da ayarlama kayışı (bandı) bulunuyor.

Su geçirmez fermuarlarla sağlanan suya dayanıklı harici saklama ve dahili su geçirmez cüzdan cebi bulunuyor.

Ceketin en sevdiğim kısmı bu kadar çok cebi olması ama aynı zamanda çok hantal bir görüntüsünün olmaması. Ayrıca iki adet ön kargo stili cep ve geniş arka destek cebi bulunuyor.

Ön fermuarlı ikiz sürgüleri bulunan Premium YKK fermuarlar, ayrıca Alpinestars takım pantolonu ile sabit bağlantı için bel bağlantı fermuarı bulunuyor.

Ceketin siyah ve gri olmak üzere iki modeli bulunuyor.

Ceketin beğenmediğim iki yanı var.  Birincisi dış katmanın su kaydırmazlığı daha iyi olabilirdi. İç katmanı sayesinde su geçirmiyor fakat Islandığında ağırlaşıyor. Diğer bir sıkıntı ise kolun uç kısmındaki cırt cırtı uzun tutmuşlar ve bu parça cekete sürterek zamanla hafif aşınmasına (tüylenmesine) neden oluyor.

 

Daha fazla içerik için DenemeTahtası’nı takipte kalın:

facebook.com/deneme.tahtasi.tv

instagram.com/deneme.tahtasi

www.youtube.com/denemetahtasi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir