Çadır İnceleme, Ferrino Lightent 2

Az Yer Kaplayan ve Hafif Çadır İncelemesi: Ferrino Lightent 2

Çok sık kamp yaptığım için kamp malzemelerimi çok dikkatli seçmem gerekiyor. Genelde motosikletle kampa gittiğim için seçtiğim malzemeler az yer kaplamalı, hafif olmalı, kullanımı pratik ve uzun ömürlü olmalı.  Konfor kısmı en sonda önem verdiğim konu.  İncelemesini yapacağım çadır da tüm bu kriterleri düşünerek aldığım bir model:  Ferrino’nun Lightent 2 modeli.

 

 

Teknik Özellikler:

Ağırlık :  1,5 kg (1500 gram)

Hacim :  1 m3

Su geçirmezlik :  3000 mm’ye kadar su geçirmez polyester malzeme (yerden su geçirmezlik 8.000 mm’ye kadar)

Renk : Kırmızı ve yeşil modelleri mevcut

Poller : Boylamasına şeritler halinde takılan 2 duraluminyum pol

Kazık : Aluminyum sabitleme kazıkları

 

 

Kullanıcı Yorumum

İtalyan markası olan Ferrino gerçekten çok az yer kaplayan, oldukça hafif  ve malzeme kalitesi çok iyi bir çadır yapmış. 3 mevsim bir çadır olan Lightent modeli hafifliği ile özellikle bisikletçilerin ilgisini çeken bir çadır.

Ferrino Lightent 2’yi satın almamın en büyük sebebi motosikletle yaptığım yolculuklarda tüm kamp malzemelerimi tek bir sosis çantaya sığdırabilme avantajı içindi. Aynı şekilde sırt çantası ile kampa yürüyerek gittiğimiz günlerde çadırın çantaya sığabilme avantajı oldu. Bu çadırı seçmemdeki bir başka sebep ise, iç tentesinin tamamen cibinlik (tül) olması.

Tek kapısı olan çadır için 2 kişilik dense de aslında 1,5 kişilik desek daha doğru olur.

Yaklaşık 2 yıldır kullandığım bu çadırın aşırı yağış, fırtına olmayan günlerde tek kişi kullanmak için pratik bir çadır olduğun söyleyebilirim. Çadır hafif olmasının yanı sıra katlandığında paket hacmi de çok az yer kaplıyor.

Çadırın bir başka sevdiğim yanı ise, yaz aylarında sadece iç tentesini (tül kısmı) kullanıp yıldızları izleyerek uyuma fırsatı vermesi.

İç tentenin zemininde bantlı, su geçirmeye dirençli, geç alev alan, polyester kumaş kullanılmış.  Üstte ise geç alev alan, üstünde YKK fermuar kullanılan polyester kumaş mevcut. Çadırın içinde malzeme koyacağınız cep, tavana fener asabileceğiniz bağcıklar da mevcut. Fakat bunların hepsi minimum büyüklükte tutulmuş.

Dış tentede ise ripstop özellikli, yağmura karşı dirençli polyester kumaş tercih edilmiş. Aynı zamanda havalandırma için 2 adet açılıp kapanabilir pencere bulunuyor. Burada da kullanılan fermuarlar  YKK.

İki adet oldukça kalın duraliminyum pole sahip Lightent 2’yi kurarken titiz davranmak gerekiyor. Çadır az yer kaplasın diye dış tenteyi tam boyutunda yapmışlar. Eğer bir tarafı çok az fazla gerer ya da kazıkları iyi sabitlemezseniz diğer taraftan çadır su alabilir. Fakat dikkatli bir kurulum yaparsanız 2 mevsim olmasına rağmen yağmur ve rüzgara karşı oldukça dayanıklı bir çadır.

Hafif özelliği ile öne çıkan çadırların çoğu uç (ayak) kısımlarında oldukça daralır. Lightent 2’nin içi neredeyse dikdörtgen formunda, uçlarda daralıp basık hale gelmiyor.  Tek kişi için geniş ama 2 kişi oldukça sıkışacaktır. Zaten tek kişi kalacağım derseniz 250 gram daha hafif olan Lightent 1’i de tercih edebilirsiniz.

Çadırın en büyük dezavantajı kendi başına ayakta durabilen (free standing) bir çadır olmaması.  Yani sert zeminlerde kazıkların çakılmasının mümkün olmadığı durumlarda becerebilirseniz iplerle gerdirmek zorunda kalıyorsunuz.

Çadır alçak olduğundan kapalı alanlarda daralanlar rahat edemeyecektir.  Ayrıca çadırın içinde oturayım, kitap okuyayım üstüme değiştireyim derseniz de bocalarsınız.

Bagaj kısmı da ne büyük ne küçük diyebilirim.

Çadırın paketinden ip çıkmıyor, yanınızda ip bulundurmanızı öneririm.

Karanlık bir çadır değil, sabah güneş ışığı tatlı bir şekilde içeri giriyor.

Daha sağlam (ama daha ağır) kazıklar da tercih edebilirsiniz.

Sonuç olarak, konfordan çok hafifliğe önem verenlerin seveceği tek kişi kullanım için önerebileceğim bir çadır modeli diyebilirim.

Daha fazla içerik için DenemeTahtası’nı takipte kalın:

facebook.com/deneme.tahtasi.tv

instagram.com/deneme.tahtasi

www.youtube.com/denemetahtasi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir