Kask İncelemesi, Bell RS1 Liner Kapalı Kask

Bell RS1 kaskını yaklaşık 1 yıldır her türlü hava koşulunda kullandım. Gerek şehir içinde, gerek uzun yolda test ettikten sonra bir değerlendirme yazısı hazırladım.

Yazıyı okumaya üşenenler için Youtube kanalında video da hazır:

 

Bir Amerikan markası olan Bell, geçmişi oldukça eskiye dayanan bir motosiklet kask üreticisi. Amerika’da özellikle yarışçıların (pilotların) tercih ettiği güvenilir bir marka.

Türkiye’de ise son yıllarda özellikle uzun yola giden motosikletçilerin Bell kullanmaya başlamasıyla marka bizde de bilinmeye başladı. Benim RX1  modeli dışında birkaç tane daha Bell marka kaskım olmuştu. Genel gözlemim Bell, konfordan önce güvenliğe önem verem bir kask markası. Bell RS1 modeli, DOT güvenlik sertifikası Snell M2015 güvenlik sertifikasına sahip. Çok da hoş bir tasarımı var.

Kask alırken güvenlik dışında önem verdiğim konular, kullanımının rahat olması, görüş açısının geniş olması, az ses geçirmesi ve hava kanallarının kullanışlı olması.  RS1 genel olarak bu özellikleri sağlayan bir model.

Bir kaskın ayrıca hafif  olmasını herkes ister; bu direkt maliyete yansıyan bir konu.  RS1 ‘in  kabuğu kevlar ve fiberglas komposit malzemeden yapılmış. Çok hafif bir kask değil, ağırlığı yaklaşık 1575 gram.

RS1 modelinde çene, kaş ve alın kısmında olmak üzere üç adet havalandırma kanalı bulunuyor. Bu üç kanalı açıp kapamak da oldukça pratik yapılmış, tek tuşla halledebiliyorsunuz.

Kaskın görüş açısı oldukça geniş.

Vizörü temizlemek için çıkarıp takmak da çok kolay. Vizörü kontrol etmek için de üç kademe bulunuyor.

Kaskın iç yüzeyindeki döşemeyi (astarı) temizlemek amacıyla çıkartıp temizleme (yıkama) imkanı da var.

Kaskın iç yapısı intercom sistemleri için de uygun kanallara sahip.

Çene kısmında rüzgar için küçük bir parça (ped) mevcut. Bu boyundan gelen rüzgarı büyük ölçüde kesiyor.

Kaskın bağlama kısmında D-ring sistem kullanılmış. Bu sistem güvenlik için daha iyi.  Aynı zamanda manyetik tutucu (strap) da var.

Kaskın üzerinde orjinal şeffaf vizör bulunuyor. Renkli vizörler ekstra satılıyor.

Kaskın hava akımı direnci oldukça yüksek. Bu sayede kask rüzgar ve sesten çok etkilenmiyor.  Yine de RS1 modeli yüksek hızlar, yarış için tasarlanmış bir kask değil. Şehir içi ve uzun yol için kullanışlı rahat bir kask.

RX1’in satışı devam ediyor ama üretimi 2015 yılında bitti. Bell bu modelin yerine daha hafif olan Star serisini üretiyor. Detaylı bilgi için tıklayın.

 

Daha fazla içerik için DenemeTahtası’nı takipte kalın:

facebook.com/deneme.tahtasi.tv

instagram.com/deneme.tahtasi

www.youtube.com/denemetahtasi

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir