Orta Asya’ya Seyahat Edeceklere Vizeler

Kazakistan

Kazakistan’a seyahat edecek Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bir ay süreyle vizeden muaftır.

Kazakistan’ı ziyaret edenlerin,

1. Ülkeye varışta pasaport kontrolünden önce giriş formunu doldurmaları ve giriş ve çıkış sırasındaki pasaport kontrolünde üzerlerinde 10.000 Doları aşan miktarda döviz bulundurmaları halinde bunu deklare etmeleri,

2. Pasaportlarını 5 iş günü içerisinde ikamet ettikleri yerin göçmen bürosuna kayıt ettirerek Kazakistan’da kalacakları süreyi gösteren bir kayıt kartı almaları gerekmektedir.

 

Özbekistan

Diplomatik, Hususi, Hizmet ve Umuma Mahsus Pasaport Hamilleri vizeden muaftır. Vatandaşlarımızın Özbekistan’a geldiklerinde 3 gün içinde otelde veya yabancılar polisine başvurarak geçici ikamet kayıtlarını yaptırmaları önem arz etmektedir.

 

Tacikistan

Vizeye tabi umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız vizelerini Ankara’daki Tacikistan Büyükelçiliği ya da Tacikistan’a varışlarında Duşanbe Havaalanı’ndaki Tacikistan Dışişleri Bakanlığı’nın Konsolosluk Bürosu’ndan da alabilirler.

 

Kırgızistan

İki ülke vatandaşları 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

 

Moğolistan

Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport hamili Türk vatandaşları Moğolistan’a turistik amaçlı seyahatlerinde 1 aya kadar vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları ise Moğolistan’a girişlerinde vizeye tabiidir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir