OXFORD KARBON ISITMALI YELEK

Soğuk havalarda motosiklet ve bisiklet sürerken, kamp yaparken hatta snowboard yaparken kullandığım herkese tavsiye edeceğim bir üründen bahsedeceğim.  Karbon Isıtıcılı Yelek

Yeleğin Özellikleri

Oxford marka ısıtmalı yelek 9 voltluk bir güç ünitesi (pil) ve şarj cihazı ile geliyor.

Yeleğin kullanımı oldukça basit. Pille çalışan ısıtıcılı yelek ileri teknoloji karbon-fiber ısı petleri sayesinde ısı veriyor. Pil üzerindeki düğmeye basınca yelek üzerinde bulunan 4 karbon ısı bölgesine birden ısı vermeye başlıyor. Yelekte 2 adet ön ve 2 adet sırt bölümünde olmak  üzere paslanmaz çelik telden örme ısıtma bölgeleri bulunuyor.  Pil üzerinde 4 ısı kademesi bulunuyor. Bu ısı derecesine göre 2 ile 6 saat arası durmadan ısı verebiliyor.

Yeleğin yapısı oldukça yumuşak ve esnek. Bu sayede yeleği giydiğinizde varlığını hissetmiyorsunuz, oldukça ince ve rahat bir malzeme.  Yeleğin fileli kısımları da terlemeyi önlüyor.

 

 

Kullanıcı Yorumu

Yelek oldukça kaliteli malzemeden iyi bir işçilikle imal edilmiş.
Güç ünitesi (pil) kolay kontrol edilen 4 kademeye sahip. En düşük kademede yaklaşık 6 saat, en yüksek kademede ise 1.5-2 saat kadar ısı veriyor.
Özellikle sırt kısmından verilen ısı sürüş sırasında çok işe yarıyor.
Şarj cihazı kaliteli ancak boyut olarak biraz büyük. Pilin şarjı ise yaklaşık 4 saat sürüyor.
Yapıldığı kumaş rüzgar geçirmezlik açısından da fayda sağıyor.
Yelek çok az yer kapladığından kullanmadığım günlerde ekstra yer ve ağırlık dezavantajı da yaratmıyor.
Yeleği ara katman olarak giydiğimden pek kirlenmedi ama yıkanabiliyor da.
Oxford markasını Motoplus getiriyor. Herhangi bir sıkıntı yaşarsanız muhatap olabileceğiniz güvenilir bir marka var arkasında.

Kullanım için öneriler

1- Yeleği alırken mutlaka deneyin. Bana göre yelek normal bedeninizden bir beden küçük alınmalı. Yelek yan tarafları esnek malzemeden üretilmiş olduğu için uyum sorunu çıkarmaz. İnce bir sentetik içliğin üzerine giyilmeli. Vücuda tam temas etmesi yani sarması çok önemli.
2- Kısa mesafe sürüşleri için tek pil yeterli. Ancak eğer uzun yol için düşünülüyorsa fazladan pil alınmalı. Hava koşullarına göre 2 adet yedek pil taşımak şarj sorununu ortadan kaldıracaktır.
3- Yeleğin güç üniteli modeli dışında soketten beslemeli bir modeli daha var. Şarj sorununu kökten çözmek için bu model daha kullanışlı olabilir. (denemedim)
4- Yelek motosiklet dışında doğa sporları, kamp  yada gündelik hayatta kullanılacak kadar hafif, rahat ve şık.
5 – Oxford markasının içliğinden, tamir setine, rüzgarlığına, elcik ısıtmasına kadar bir çok ürününü uzun süre kullandım ve çok memnun kaldım.  Bizde bu marka pek bilinmese de bir kere alınıp yıllarca kullanılacak sağlam ürünler yapıyorlar.
6 – Yağmurlu havalarda üzerimizde bir dış katman (motosiklet ceketi, yağmurluk) olmadan kullanmamalıyız.

Sonuç

Oxfor ısıtmalı yelek gerek motosiklet, bisiklet, doğa sporları gerekse şehir içi kullanımlar için oldukça başarılı ve yeterli ve şık bir ürün. Pili şarj etme imkanı olmayan yolculuklar için alınacak tedbirlerle (ekstra pil) kullanım imkanı da veriyor. Eğer aşırı soğuk iklimlerde uzun süreli sürüş düşünülüyorsa, ısıtmalı eldivenlerle birlikte kullanılan ısıtma kapasitesi yüksek ve soket beslemeli yelek modelleri tercih edilebilir.  Oxford’un diğer ürünleri için tıklayın.

Daha fazla içerik için DenemeTahtası’nı takipte kalın:

facebook.com/deneme.tahtasi.tv

instagram.com/deneme.tahtasi

www.youtube.com/denemetahtasi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir