Meteor Yağmuru Fotoğrafı Çekmek İçin 7 Basit İpucu

Meteor yağmuru fotoğrafı çekebilmek için ışık kirliliğinden uzak bir ortama ve doğru ekipmanlara sahip olmak gerekiyor. Bir de bahsedeceğimiz ipuçlarını değerlendirirseniz çok güzel sonuçlar alacağınıza emin olabilirsiniz.

1. Şehir ışığından uzak bir kırsal alanda gökyüzünün açık, yağışsız olduğu bir gecede konumunuzu alın. Işık kirliliğinden ne kadar uzak olursak o kadar iyi.

2. Fotoğraf makinesini sağlam bir tripod (üç ayak) üzerine sabitlememiz gerekecek. Çünkü uzun süre pozlama yapacağız. Rüzgar yüzünden oluşacak küçük bir titreme emeğinizin çöpe gitmesine yol açacaktır. Uzaktan kumanda ya da kablolu kumanda da iş görecektir. Cep telefonları da bu işi oldukça kolaylaştırdı.

3. Özellikleri manuel olarak kontrol edilebilen bir fotoğraf makinesi ve geniş diyafram değerlerine ulaşabilen bir lens daha iyi sonuç almamızı sağlayacaktır. Örneğin f/2.8 değerinde bir geniş açı lensiniz varsa yıldız fotoğrafı çekmek için ideal ekipmana sahipsiniz demektir.

4. Fotoğraf çekerken yüksek ISO değerleri kullanmak grenli (kumlu) bir görüntü oluşmasına yol açar. Mümkünse 100-400 aralığında çekim yapmaya çalışın. Bu değer fotoğraf makinelerine göre değişik gösterse de ISO değerini düşük tutmaya çalışın.

5. Netleme işine gelince, odak noktasını eğer liveview bir cihazınız varsa zoom yaparak ayarlamanızı öneriyoruz. Eğer cihazınızda canlı izleme özelliği yoksa sonsuza odaklayabilirsiniz.

6. Tekrar tekrar çekim yapmaya üşenmeyin, çektiğiniz fotoğrafları yanınızda bilgisayarınız varsa büyük ekranda görün. Çekim süresi ve gerekiyorsa netlikle oynayarak daha iyi sonuçlar almak için uğraşın, pes etmeyin.

7. Mutlaka RAW formatında çekim yapın. Eve döndüğünüzde bilgisayar başında biraz oynamanız gerekecektir.

Daha fazla faydalı içerik için takipte kalın:

facebook.com/deneme.tahtasi.tv

instagram.com/deneme.tahtasi

www.youtube.com/denemetahtasi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir