İnönü Yaylası’na Nasıl Gidilir?

İnönü yaylası Kocaeli ile Sakarya’nın sınırında yer alan 1000 metre rakımlı bir yayla. Yaylaya İzmit Başiskele ve Sakarya Pamukova üzerinden iki yolla ulaşabilirsiniz.

İstanbul’dan yola çıkacaklar Kocaeli’ne gelince Yuvacık tabelalarını (Gölcük, Bursa yönü) takip edecekler. Yuvacık’a varınca burada hem alışverişinizi yapın hem de Tepecik Köyü’nü sorun. Tepecik Köyü ve ardından İnönü Yaylası tabelalarını takip edeceksiniz. Yol boyunca küçük de olsa İnönü Yaylası tabelalarını göreceksiniz. Yolun son yarım saati toprak ve stabilize olduğundan yağışlı günlerde binek araçlar bu rotada zorlanacaktır.

Eskişehir’den gelecekler ise Pamukova üzerinden giden köy yollarını kullanabilirler. Bu yolun da son 5 kmsi stabilize olmasına rağmen keskin dönüşlerin sayısı daha az. Bilecik Adapazarı yönünde ilerlerken (Pamukova’ya gelmeden 10 km önce) Bacıköy’e sapmak gerekiyor. Bacıköy’in ardından Çilekli’yi takip ederek Hüseyinli Köyü’ne varacaksınız. Yolun bundan sonrası stabilize. Hüseyinli Köyü girişindeki İnönü tabelasını göreceksiniz. Bu yol sizi önce Ercüva Yaylası’na ardından da 2 km sonra İnönü yaylasına götürecek.

İnönü yaylası hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir