İnönü Yaylası, Kocaeli-Sakarya

İstanbul’a 150 km uzaklıktaki İnönü Yaylası için Kocaeli’nin yaylaları içinde en popüler olanı diyebilirim. Aslında yayla Kocaeli-Sakarya sınırında yer aldığından Sakarya ve diğer illerden de piknikçileri ağırlıyor.

Bölge sadece piknikçiler değil, doğa yürüyüşü ve kampçılar tarafından da biliniyor. Çünkü köknar ağaçlarıyla süslenmiş ince uzun yaylanın manzarası çok güzel. Yaylanın tuvalet, çeşme ve çadır için düzlük alanlar barındırması her kesimden insanın buraya gelmesini sağlıyor. Ayrıca yaylanın çok büyük çimenlik alan barındırması kalabalık kamp yapacakların burayı seçmesindeki en büyük neden olsa gerek. Bölgedeki en büyük ve tek olumsuzluk yaylaya gelen yöre halkının sürekli silahlarla ateş etmesi.

Yaylaya giden yollar ve bölgedeki patikalar doğa yürüyüşü ve enduro motosiklet kullananlar için de çok cezbedici. İnönü Yaylası’nın hemen ilerisinde Ercuvan yaylası yer alıyor; burayı görmenizi de tavsiye ederim. Eğer İnönü Yaylası kalabalık ya da gürültülüyse, rotanızı hemen Ercuva‘ya çevirin.

İnönü ve Ercuva yaylalarına ulaşım Yuvacık ve Pamukova’dan yapılabiliyor. Ayrıntılı yol tarifi için tıklayın.

Yaylalarda lütfen çöp bırakmayın, en yakın köye kadar çöplerinizi taşıyın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir