Düzce Kardüz Yaylası’na Nasıl Gidilir?

Düzce ili Gölyaka ilçesi sınırlarında bulunan Kardüz Yaylası bu bölgedeki en yüksek ve en etkileyici manzaraya sahip olan yaylaların başında geliyor.

Yaylaya ulaşınca insan kendini Doğa Karadeniz’de zannediyor bir anda. Doğa yürüyüşleri ve kamp için de oldukça elverişli bir yayla burası.

Yayla, Düzce merkeze 48 km, Gölyaka’ya 28 km ve en yakın yerleşim yerine 19 km mesafededir. Deniz seviyesinden yüksekliği ise 1830 metre olan yayla çok geniş bir alana kurulmuştur. Kardüz’e gitmek için Düzce’den çıkıp Gölyaka sapağından dönerek Köprübaşı Köyü üzerinden Gölyaka’ya devam edeceksiniz. Yol boyunca göknar, kayın, ıhlamur, çınar, gürgen, ceviz, ağaçları size eşlik edecek.

Kardüz tabelaları sizi yaylaya kadar yönlendirecek zaten. Yine de geçtiğiniz köylerde yol sorma bahanesiyle bir çay molası verin derim. Doğa yürüyüşü, motocross gibi aktiviteler için ideal bir bölgede bulunduğunuzu gördüğünüzden yola sık sık mola vererek devam ediyorsunuz.

Kardüz yaylasının yolu asfalt ama yer yer stabilize, mıcır kaplı yerler de var. Yaz aylarında binek araçların da rahatlıkla çıkabildiği bu yol kışın karla kaplı oluyor. Aslında yaz aylarında bile zirvede yer yer kar kalıyor.

Yol uzun sürse de en tepeye çıkınca gördüğünüz manzara bu yolu aldığınıza değecektir. Kardüz’e çıkmak için birçok orman yolu da bulunuyor. Çok bozuk yollardan geçeceğinizden yanınızda gps yoksa kaybolmanız işten bile değil, risk almayın derim.

Eğer vaktiniz varsa Düzce’deki diğer yaylaları da görün derim. Pürenli, Sinekli, Sakarca gibi çok güzel yaylalar mevcut.

Düzce’de görülecek yerlerle ilgili daha fazla bilgi burada.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir