Kamp Alanları

Kamp yaptığım yerlerden seçtiğim 15’i  hakkında kısaca değerlendirmeler yaptım; umarım işinize yarar.

1) Kırklareli – Demirköy: İğneada Longoz Ormanları, hala el değmemiş güzellikte gerçekten. Buraya giden yol da özellikle motosiklet kullananlar için çok keyifli. İğneada’da deniz kenarında bir kamping var ama biz Demirköy-Sivriler arası orman yollarına daldık ve kamp için çok güzel bir nokta bulduk. Bu bölgeyi kesinlikle tavsiye ediyorum.

2) Kapadokya – Göreme: Türkiye’de kamp yapılacak en güzel yer Kapadokya olsa gerek.  Ağaç ve su kaynağı olmadığından kamp yapmaya çok elverişli değil diye itiraz edenler olacaktır. Peri bacaları ve balonların manzarasıyla uyanınca ne demek istediğimi anlayacaksınız. Tesis olmayan yerde kamp yapmam diyenlerdenseniz bölgede bir sürü kampingde var. Yine de manzarası balonların kalktığı noktaların ortasında (Uçhisar ile Göreme arası) yüksek bir alana çadırınızı kurun derim. Bölgede ayrıca 10’a yakın camping de mevcut. Ben merkezi konumdaki Göreme Camping’i ve oldukça eski bir tesis olan Kaya Camping’i öneririm.

3) Bolu – Köroğlu Dağları: Sayısız yaylaya sahip Bolu, haliyle bir kamp cenneti bizim için. Ağustos başında Köroğlu Dağları’nda yaklaşık 15 kişi kamp yaptık. Gölcük yolundan devam edince önce Kıbrıscık’a varınca Köroğlu Dağları eteklerine ulaşıyorsunuz. Zirve yolu rakım, soğuk ve ağaç olmaması dolayısıyla kampa çok uygun değil. Biz zirveye çıksak da biraz daha aşağılarda kamp yaptık. Aslında Kıbrıscık’a varmadan da yol üzerinde bir sürü kamp için uygun yayla var.  Bu bölgede nereye çadır kursanız güzel.

4) Muğla – Akyaka Orman Kampı: Gökova’da deniz kenarında çok güzel bir konumda bulunan Akyaka‘da kamp için ayrılmış çok büyük bir alan var. Genelde uzun süre kamp yapanlar ve çocuklu aileler tercih ediyor burayı.  Ama gözünüz korkmasın, herkes birbirine saygılı, yardımsever ve akşamları gürültü çıkmıyor.  1 gecelik kamp çadır başı 35 TL. Tesis içinde market, oyun parkı, …  her şey mevcut.  Denizi gerçekten harika. Bu yüzden kamp için çok büyük bir alan ayrılmasına rağmen Temmuz ve Ağustos aylarında kamp yapacak yeri zor buluyorsunuz.  Bunda insanların arabalarını çadırlarının dibine koymasının da payı var maalesef. Gökova’ya kadar gelmişken kiteboard yapmadan ve Azmak deresinde tekne turu yapmadan da dönmeyin derim.

5) Çanakkale – Assos: Antik limana yürüme mesafesinde otellerin bittiği noktada salaş bir kamping var. Özcamping, zeytin ağaçlarının altında Midilli’nin karşısında sessiz bir kamp yapmak isteyenler için ideal bir yer. Burada sabah akşam yemek dahil olacak şekilde ister çadırda ister ağaç evlerde konaklama şansı var. Bu kamp alanı ve Assos benim için her zaman kafa dinleme yeri olmuştur. Bu kamping belki Assos’taki butik otellerin yanında salaşlığından dolayı bazılarına itici gelebilir ama benim en favori yerlerimden biri.

6) Saros – Gökçetepe: Marmara ve Ege denizlerini birbirine bağlayan Saros Körfezi’nde bulunan Gökçetepe Tabiat Parkı kamp için çok güzel bir nokta. Çam ağaçlarıyla kaplı büyük bir alana kurulmuş parka girerken çadır ve aracınız için para ödüyorsunuz. İçeride tuvalet, duş, elektrik, masalar ve isteyenler için kurulmuş büyük çadırlar var. Denize girmek için harika denizi ve çam ağaçları sayesinde özellikle yazın kamp için ilk akla gelen yerlerden burası. Hafta sonları deniz çok kalabalık olsa da çadırınızı ormanın içine daha tenha bir alana kurabiliyorsunuz.

7) Çatalca – Yalıköy: İstanbul’a yakın kamp alanı soranlara ilk burayı tavsiye ediyorum. Bu bölgede ister Çilingöz ve Kastro (Çamlıkoy) Tabiat alanlarında ister Yalıköy’de bulduğunuz bir ormanlık alanda kamp atabilirsiniz. Biz Çilingöz’ün kalabalıklığına girmeden Yalıköy’de sahile yakın gözümüze kestirdiğimiz bir yeşil alanda kamp yapmıştık; çok güzeldi. Ayrıca bu bölgede Evcik plajı da kamp için aklınızda olsun.

8) Kocaeli – Ulaşlı: Kocaeli’de kamp yapacak o kadar çok tesis ve yayla var ki.   İster Yuvacık ve daha yukarılardaki Menekşe, İnönü, Kuzu yaylasında, ister deniz kenarında Kerpe civarlarında.  Biz Ulaşlı’da bu manzaraya karşı yaptığımız kampta da çok keyif almıştık.

9) Sakarya – Poyrazlar Gölü : Sakarya merkeze sadece 10 dk uzaklıktaki bu mesire alanı özellikle bahar aylarında kesin kamp yapmak için çok uygun. Tesise girdiğinizde gölü sağınızda alıp ilerlediğinizde yolun bitiminde kamp için kullanılan çok güzel bir alana ulaşıyorsunuz.

10) Karabük – Yenice Ormanları: Senenin en soğuk kampını Karabük’te Yenice ormanlarında yapmıştık. Magma Dergisi‘nin okurlarıyla ilk buluştuğu bu kampa ben de katılmıştım. Yenice Ormanları özellikle doğa yürüyüşü ve fotoğraf çekmek için çok çekici bir doğaya sahip. Bizim gittiğimiz dönem çok soğuk ve yağışlı olsa da güzel bir kamptı.

11) Kastamonu – Azdavay: Küre Dağları‘nın her bir karışı ayrı bir doğa harikası. Bu bölgede Valla Kanyonu, Pınarbaşı Şelaleleri gibi bir çok cennet yer var. Ayrıca Azdavay’da kamp da yapabileceğiniz bir kaç at çiftliği mevcut. Biz de bunlardan birinde kamp yaparak güzel bir hafta sonu geçirmiştik. Kaldığımız yeri “Çömlekçiler At Çiftliği“ni de kesinlikle tavsiye ederim.  Ayrıca Pınarbaşı Şelaleleri’nde bulunan bir tesiste de kamp yapabiliyorsunuz. Unutmayın asıl güzellik çadır kurduğunuz doğa kadar yanınızdaki güzel insanlardır.

12) Kaçkar Dağları: Doğu Karadeniz sahili boyunca uzanan Kaçkar Dağları Türkiye’nin en yeşil bölgesi. Aylarca dolaşsanız da bitiremeyeceğiniz güzelliklere ve kamp yapacak yaylalara sahip bu bölgede kampingler de var. Ama en güzeli ormanın derinliklerinde bizim yaptığımız gibi kampınızı yapmak olacaktır. Özellikle Rize ve Artvin yaylalarına daha çok zaman ayırın.

13) Sinop – Hamsilos Koyu: Türkiye’deki tek fiyord olarak geçen Hamsilos Koyu’nda Martı kamping adında harika bir tesis bulunuyor. Hani hep derler ya “deniz, kum, doğa ile iç içe yeşil ve mavinin birleştiği bir yer” burası gerçekten öyle bir yer. Daha çok karavancıların ve yabancı gezginlerin konakladığı, bizim adını pek duymadığımız bir kamping. Kamp alanı doğal sit alanı olan Hamsilos Koyu’nun hemen yanında (şehir merkezinden sadece 11 km uzaklıkta). Böyle eşsiz bir konumdaki Martı kampingin bugüne kadar çok popüler olmaması gerçekten şaşırtıcı.

14)  Amasra- Akarsu Kamping: Barış Akarsu’nun doğduğu Akkonak köyünde güleryüzlü, samimi bir aile işletmesi Akarsu Kamping. Küçük bir koyun yamacına kurulmuş, içinde bungalovların da bulunduğu huzur veren bir yer. Denizi yüzmek için fena değil, asıl kayıkla açılmak, balık tutmak için harika. Amasra’ya da araçla yalnızca 10 dakika mesafede. Karadeniz turuna çıkanlar için güzel bir mola olacaktır. Sahil yolundan Sinop’a doğru devam ederken Gideros Koyu’nu da atlamayın sakın.

15) Akçakoca: Karasu üzerinden sahil yolundan ilerlerken Akçakoca merkeze gelmeden (Edilli) yaklaşık 5  km önce Deniz Kamp adında küçük bir kamping var. Issız bir mevkide içinde salaş bir restoranı olan bir kamping burası. Alışverişinizi ya da akşam yemeğinizi Akçakoca merkezden yapabilir, kampingteki buzdolabını kullanabilirsiniz. 2-3 gün yerinizden kımıldamadan dinlenip oldukça ucuz bir tatil geçirebilirsiniz.

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir