Fas’a Gidip Hava Atmak İçin 10 Süper Neden

Fas keyif alarak gezebileceğiniz, farklı kültürleri görebileceğiniz bir ülke. Fas’ın doğal güzelliklerini yaşamanın yanı sıra eve döndüğünüzde arkadaşlarınıza anlatacak bir sürü ilginç hikayeniz de olacak. Birazcık abartmak serbest. ?

1. Atlas Dağları’nı aşan yolların manzarası gerçekten efsane. İsviçre Alpleri ya da Romanya Transfagarasan yollarını anlatanlara verecek çok güzel bir cevabınız olacak. Atlas Dağları’nın eteklerinden geçen yollar bile efsane ama Dades Gorges’te çekilmiş bir fotoğraf ortalığı yıkıp geçecektir.

2. Artık instagram’da sizin de çölde deve üstünde bir fotoğrafınız olacak. Sadece 1-2 saat deve üzerinde turistik bir yolculuk yapacaksınız, hazır kurulmuş çadırlarda kalacaksınız. Bu kısmı unutun, çektiğiniz fotoğraflarla çölde gece kaldığınız ortamı arkadaşlarınıza yıllarca anlatacaksınız. Aman dikkat arkadaki asfalt yol gözükmesin.

3. Afrika’ya gittim diye hava da atabileceksiniz artık. ? Gezdiğiniz kıta sayısı da artmış olacak, yaşasın! Facebook sayfanızda günde en az 10 paylaşım yapmaya devam. Hatta Facebook’a para da verin, bu müthiş istatistiğinizi herkes görmeli.

4. Fas bir Hindistan değil ama bize göre daha ucuz. Yine de pazarlık etmek çok keyifli. Genelde ürünlerin üzerinde etiket yazmıyor. Satıcının söylediği fiyatın 5’te birine malı alsanız da her türlü kazıklanıyorsunuz rahat olun. Uzun zamandır hediye alamadığınız arkadaşlarınızı şımartmanın zamanı gelmedi mi?

5. Türkler’e vize istemeyen ülkelerin en güzellerinden biridir Fas. Uçakta küçük bir kağıt dolduruyorsunuz o kadar, kaldığınız oteli sormuyorlar bile. Oteli haftalar öncesinden ayırtmaya da gerek yok. Avluları, terasları olan küçük otellerde ucuza kalmanın keyfini yaşayın. Sabah ise otelin terasından etkileyici bir Fas fotoğrafını çekin. En azından bir gece paraya kıyıp güzel bir otelde kalıp bu fotoğrafı çekmelisiniz. En kötü oteliniz böyle olsun.

6. Okyanusta yüzüp gelgit olayı neymiş onu görecek, göstereceksiniz. Okyanus kıyısında sörf yapanlardan rica edip sörf tahtasına sarılıp fotoğraf çektirmeyi de unutmuyoruz.

7. Yön duygum çok iyidir diyenler için güzel bir sınav olacak. Marakeş ve Fes’in sokakları çok dar ve hepsi birbirine benziyor, kaybolup cep telefonunuzdaki uygulamalar yardımıyla yön bulmaya çalışacaksınız. Yolunuzu ararken bir de ezilmemeye gayret edin. Karşılaştığınız çocuklara 2 saattir dönmeyi başaramadığınız otelinizi sorarsanız bahşiş vermeye mecbursunuz. Labirent neymiş göreceksiniz.

8. Djemaa El Fna Meydanı şimdiye kadar gördüğünüz en kaos yerlerden biri olacak. Maymun, yılan ve sokak yemekleri fotoğraflarını bu meydanda çekiyoruz; kedi fotoğraflarını ise mavi şehir Chefchaouen’da.

9. Birçok filmin, dizinin çekildiği Ait Ben Haddou gibi turist otobüslerinin uğrak yerlerini gezeceksiniz. O yüzden Game of Thrones ve Gladyatör’ü izlemeden sakın yola çıkmayın ki o sahneleri canladıracak pozlar verin.

10. Avrupa’da hatta Asya’nın çoğu yerinde yaşadığınız Türklere karşı itici tutum burada tam tersi olacak. Türk olduğunuzu görenler size karşı güler yüzlü oluyor, selam verip cümleye başlamaya unutmayın. Müslüman bir ülkede olduğunuzu unutmayın, örneğin ramazan ayında sokakta sakın bir şey yemeyin (zaten her yer kapalı) yine de yerel halkla diyalog kurmaya çalışın. Fas’ta satıcılar dışındakiler izinsiz fotoğraflarının çekilmesinden hiç hoşlanmıyorlar, şansınızı zorlamayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir