Mudurnu Kamp Alanına Nasıl Gidilir?

Tuna Motosiklet Bolu Mudurnu Kampına ulaşım için bir çok şehirden farklı alternatifler mevcut. Kamp alanı Mudurnu merkeze sadece 2 km uzaklıkta. (40°26’49.3″N 31°12’57.8″E)

İstanbul, Sakarya yönünden gelecekler için dört rotamız var. Önereceğimiz ilk üç yol (molasız) yaklaşık 2,5 saat sürmekte.

1) İstanbul’dan Mudurnu’ya km olarak en kısa rota Akyazı üzerinden gidilen yaklaşık 240 km lik yol ve yaklaşık 2.5 saat sürüyor. Bu rota için otobandan Akyazı sapağından çıkacaksınız. Bu yol mesafe olarak kısa olsa da Akyazı’dan sonra yolun dar ve virajlı olması süre bakımından çok da avantaj sağlamıyor aslında. Manzara olarak güzel olan bu yol yağışlı havalarda tehlikeli olabilir. 

2) Bolu üzerinden gidilen, çoğu otoban olan 290 km mesafedeki yol  yaklaşık 3 saat sürüyor.  Otoban sevip, virajı sevmeyenler bu yolu tercih etsinler.

3) Abant Gölü üzerinden gidilen yol ise güzel manzaralar sunuyor. Otoban üzerinden Abant çıkışını kullanacağınız bu yol hafta sonları Abant’ın trafiği yüzünden sıkıntı yaratabilir. Abant’ın içinden geçen bu yolu kullanacaksanız girişte yer alan gişeye Mudurnu’ya devam edeceğinizi söyleyin ve para ödemeyin sakın.

4) Ben yolu biraz uzatayım dolana dolana geleyim derseniz, Sakarya’dan otobandan ayrılın. Geyve, Taraklı, Göynük üzerinden Mudurnu’ya gelin. Hatta yol üzerinde Sünnet Gölü’ne de uğrayın. Fakat bu yolun Taraklı-Mudurnu arası genelde hep bozuk oluyor. Bu rota yaklaşık 3,5 saat sürecektir.

Ankara’dan gelecekler için en kısa ve keyifli yol Beypazarı üzerinde olan 200 km lik rota. Bu  yolun da son kısmının asfaltı yer yer çukurlu. Bolu otobanı üzerinden Mudurnu’ya giden yol ise yaklaşık 240 km.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir