Uçmakdere’de Nerede Kamp Yapılır?

Marmara kıyılarının nadir bakir kalan noktalarından biridir Uçmakdere. Koyu mavi denizi, yemyeşil dağları ve efsaneleşmiş yolları ile Tekirdağ’ın en güzel noktasıdır desem abartmış olmam herhalde. İstanbul’a yakın mesafede kamp yapılacak en güzel yerlerden biridir de aynı zamanda.

Uçmakdere’de kamp yapmak için üç şansınız var. Bunlardan biri çınar ağaçlarının gölgesinde deniz kenarında yer alan Çınar Mokamp.  İkincisi ise tam bir kamping değil aslında.  Yamaç paraşütü yapanların iniş alanında da kamp yapılabiliyor.  Son seçenek ise istediğiniz bir kumsala atmak çadırınızı…

 

Çınar Mokamp: Uçmakdere’nin merkezini 1-2 km geçince deniz kenarında yer alan kampingin konumu çok güzel. Çok yüksek çınar ağaçlarının altında sessizliğin ortasında kamp yapabilirsiniz.  Kamp alanın yanında orman içi güzel bir yürüyüş yolu da var.

Kamp alanı maalesef çok büyük değil, hatta bir kısmı günübirlikçiler için restoran olarak ayrılmış. Ama yine de gidilir, fiyatları da ortalama düzeyde.  Kampın 200 metre gerisindeki bakkalda her türlü içeceği bulabilirsiniz.  Çınar Mokamp : 05325767350, 02825251018

Paraşüt İniş Alanı: Uçmakdere son yıllarda yamaç paraşütçülerinin akınına uğradı. Tekirdağ Yamaç Paraşütü Kulübü‘nün iniş alanı olarak kullandığı koyda kamp için ayrılmış küçük bir bölge var.

Güzel yanı, paraşütçüler için yapılmış küçük bir tesis olması ve çadır konaklaması için çok az bir ücret alınması. Kötü yanı ise kamp alanının çok açıkta ağaçsız dolayısıyla gölgesiz bir yerde olması.

Ben ıssız bir alanda kamp yapıcam derseniz, kafanıza göre sahile çadırınızı atabilirsiniz.  Fakat Uçmakdere’den sonra yol denizin hemen dibinden ilerlediği için kumasl çok geniş değil. Görünmez sakin bir yer bulmak için biraz dolaşmanız gerekecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir