Kamp Malzemelerini Küçültmek

Yolculuklarda taşıdığımız kamp malzemeleri maalesef oldukça yer kaplar ve taşıması zordur. Hele motosiklet veya bisikletle kampa gidiyorsak malzemelerin hacmi ve ağırlığı daha da dert olur. Hem az yer kaplayan hem de hafif olan kamp malzemeleri maalesef hiç ucuz değil.

Ayrıca az yer kaplasın diye malzemelere bi ton para harcadıktan sonra yanınızda gereksiz malzemeler taşırsanız da hiç bir anlamı kalmıyor yaptığınız işin. Küçük bir çanta ile yola çıkacaksanız biraz konfordan ve gösterişten de uzak durmalısınız. Kamp yeri ve mevsime göre gerekli malzemeleri taşımalısınız öncelikle.

 

Kamplarda tüm eşyalarımı sığdırdığım küçük çantayı gören bir çok kişi malzemelerimi merak ediyor. Çoğunu ucuz olsun diye yurt dışından aldığım malzemeleri (gerçekten reklam kokmayan hareketler bunlar) tanıtmanın faydalı olacağını düşündüm.

Kullandığım su geçirmez çantayı 2 yıl önce almıştım. Son zamanlarda yaptığım en iyi alışveriş oldu. Hem su geçirmemesi, hem de sırt çantası olarak kullanılması çok avantajlı. Motosiklette kullandığımız sosis çantaları yürürken taşımak çok zor oluyor. Sırt çantalarının ise her yerinden ip sarktığı için motosiklete bağlanmak, uçağın bagajına vermek gibi durumlarda sevimsiz ve riskli oluyor.  Bu ürün çok sade ve kullanışlı. SW-Motech Backpack Drybag 30 litrelik çantanın boyutu yaz kampları için bana yeterli geliyor. Ya da aynı markanın 35 litrelik sosis (kuyruk) çantasını da kullanıyorum, tavsiye ederim. Fotoğraf Vietnam’dan havamı atayım :p

Kullandığım çadır ise dünyanın en hafif çadırlarından biri diye geçiyor. 2 kişilik bir çadır ama aslında 1,5 kişilik denebilir ve oldukça alçak basık bir çadır. Çadırın içinde oturarak durmak bile zor.  Ama az yer kaplaması ve hafif olmasının yanında içinin tül şeklinde olması çok güzel.  Sıcak havalarda çadırın üst katmanını kullanmadan (ya da yarım açık şekilde) gökyüzünü izlemek harika oluyor. (Ferrino Ultra lightent) Çadırın en büyük dezavantajı ise tek başına ayakta duramaması, sert zeminlere kurulamaması.

Mat olarak şişme yarım mat kullanıyorum, en büyük yer kazancı bu üründe. Soğuk havalarda bile yarım mat kullanıyorum, ayaklarımın altına çanta, ya da motosiklet pantolonumu seriyorum. (Ürünün ayrıntıları burada) Şişme yastık taşımıyorum, zaten onlarla rahat da etmiyorum. Polar, motosiklet ceketi ya da depo üstü çantayı yastık olarak kullanıyorum.

Uyku tulumu olarak North Face Blue Kazoo kullanıyorum ve verdiğim paraya hiç acımadım.  4500 metre rakımda Pamir’de de, yazın yaylada da az yer kaplayan kaz tüyü bu ürünü kullanıyorum. Yazın çok sıcak havalarda sadece altıma seriyorum yada daha da az yer kaplayan ve çok daha ucuz bir tulum taşıyorum yanımda.

(Blue Kazoo Limit Derecesi: -10°C, Yaklaşık Ağırlık: Reg: 1078 gram)

 

Mutfak kamp setim  GSI Halulite Microdualist.  İç içe geçen kamp sistemi ve özellikle kamplarda en çok tükettiğimiz şey olan makarna yapmak, süzmek çok pratik. Bu arada kamp alışverişi için kamp yerine varmadan en son köyden hallederim hep. Hem yolda daha az eşya taşımış oluyorum hem de köydekilerle muhabbet etme ve bölge hakkında bilgi alma fırsatı buluyorum. Zaten süpermarket değil bakkal kazansın biraz da.

Çoğu insanın tersine kamp sandalyesi taşımıyorum, bazen çok küçük katlanır taburemi götürüyorum. Özellikle motosiklette az eşya taşımak için diğer malzemelere o kadar para harcadıktan sonra sandalye taşımak bana mantıklı gelmiyor.

NOT: Çadırın yırtılma ve şişme matın patlama riskine karşın tamir kitini taşımayı unutmayın.

Kışın ateşin nasıl yakılacağını anlattığımız video da ilgini çekecektir.

Daha fazla faydalı içerik için takipte kalın:

facebook.com/deneme.tahtasi.tv

instagram.com/deneme.tahtasi

www.youtube.com/denemetahtasi

Kamp ve motosiklet malzemeleri fırsatları için de bir site önereyim: OrangeMotorrad.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir