Bolu, Kıbrıscık Köroğlu Dağları Kampı

12-13 ağustos tarihlerinde görülebilecek göktaşı yağmurunu izlemek için arkadaşlarımızla kamp yapalım dedik. Yıldız kaymasını daha iyi görebilmek için şehirden uzaklaşmak ve ışıksız bir ortamda bulunmak gerekiyordu. Biz de bunu bahane ederek İstanbul’a yakın bir yaylada kamp yapmaya karar verdik.

Hatta bizimle benzer bir kamp düşünen bir grup arkadaşın organizasyonuna kaynayıp Bolu’ya doğru yola koyulduk. Bu kez motorları evde bırakıp 4×4 lü hem de ?

İstanbul’dan Köroğlu’na keyifli bir yoldan varılıyor ama en az 4-5 saat sürüyor. En kısa yol otobandan Bolu’ya varıp Gölcük üzerinden Kıbrıscık yolunu takip etmeniz. Aslında Gölcük Milli Parkı ile Kıbrıscık Köyü’ne doğru yol alırken Aladağ bölgesinde de kamp yapacak bir sürü güzel yayla var. Hatta Bolu Aladağ Turizm Tesisi adında bir kamp alanı da var.

Biz nedense Köroğlu’nu aklımıza koyduğumuz için yola devam ettik. Bunda Kıbrıscık’a kadar olan yolun asfaltının düzgün, manzarasının harika olması ve içimizden durmak gelmemesinin de etkisi vardı. Kıbrıscık’tan sonra ise yola buna döndü:

Genelde kamplarda yayla öncesi son yerleşimde alışveriş yaparız. Yine öyle oldu ve Kıbrıscık’ta mola verip kamp için gerekli alışverişi yaptık.  Kıbrıscık ilçesi çok sakin, tam mola vermelik bir yer zaten.

Kampa katılacak diğer arkadaşlarla yola ayrı ayrı çıktık ve köyde bir süre onların gelmesini bekledik. Ayrıca köy kahvehanesinde sohbet ettiğimiz amcalardan zirveye giden yolun tarifini aldık ve yol durumunu öğrendik.

Stabilize yoldan yaklaşık 1 saat ilerleyince zirveye ulaştık. Fakat ağaç olmayan ve oldukça rüzgar alan bu bölgede kamp yapmaktan vazgeçtik ve biraz daha aşağılarda kampımızı kurduk. Bunda bir anda bastıran yağmurun da etkisi vardı.

Kampa katılan ekipte binek arabayla gelenler vardı ve yağış yüzünden arabaların çamura saplanması muhtemeldi. Kamp yeri konusunda kararsızlık yaşasak da diğer arkadaşların anlayışı sayesinde huzursuzluk çıkmadan güzel bir kamp yeri bulduk sonunda. Bu bölgeye enduro motosikletlerle gelinirse çok güzel kamp noktaları keşfedilebilir gerçekten.

Biz yol yorgunluğunun da etkisiyle hava kararmaya yakın bulduğumuz ilk düzlükte çadırları kurduk. Uzun süren bir yolun ardından gökyüzü yıldızlarla doldu ve sessiz, güzel bir gece geçirdik.

Bolu’nun neredeyse her yeri kamp yapmak için çok güzel diyebilirim. Köroğlu Dağları ise daha çok yürüyüş yapmak için çok çekici geldi bana. Bir dahaki sefere sadece hafta sonu için kamp yapacaksam daha yakın olan Kıbrıscık’a varmadan yol üzerindeki Aladağ Milli Parkı etrafındaki  yaylaları tercih edebilirim.

Daha fazla faydalı içerik için takipte kalın:

facebook.com/deneme.tahtasi.tv

instagram.com/deneme.tahtasi

www.youtube.com/denemetahtasi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir