Salda Gölü’nde Kamp

Salda Gölü sahip olduğu bembeyaz kumsalları, berrak suyu, doğal sit alanı olması sayesinde korunmuş doğası ile Türkiye’de kamp yapmak için en güzel noktalardan biri. Fotoğraf Alp Mor

Nasıl Giderim?

Salda Gölü, Burdur’un yaklaşık 60 km batısında yer alıyor. Otobüs ile İstanbul (Ümraniye) – Burdur otogar arası 8 saat. Bizim yaptığımız gibi gece binerseniz sabah Burdur’dasınız. Otogarda indikten sonra saat başı kalkan Yeşilova minibusleri ile Salda Gölü’nün yer aldığı Yeşilova ilçesine 1,5 saatte ulaşabilirsiniz. Aslında 56 km ama yol yapım çalışması var, süre bu nedenle uzun. Yeşilova otogarı ile göl arası mesafeyse 5 km.

Konaklama?

Salda Gölü kenarında göl manzaralı bir otel var: “Hotel Lago Di Salda”. Fakat benim size tavsiyem bu güzel göl kenarında doğayla içiçe kamp yapmanız.

Gölün hemen kenarında tesisli kamp alanı var hem de ücretsiz; “BELEDİYE KAMP ALANI”. İçinde duş, tuvalet, çeşme bulunan kamp alanında bir de Ahmet Abi’nin işletmesi var, yiyecek ve her türlü soğuk içeceği ? bulabileceğiniz bir yer. Bir kaç sene önce orman kamp alanı varmış fakat şimdilerde kamp yasak. Tesisli ve ücretsiz tek yer belediyenin. Belediye Halk Plajı’nda çadır dışında iki farklı konaklama seçeneği bulunmakta. Bir tanesi bungalov ev diğeri ise konteyner.

 

Bisiklet Kiralama

Ahmet Abi’de iki bisiklet var kiralamalık; bisikletler çok iyi durumda değil ama 40 kmlik göl çevresini dolaşabildik. Türkiye’nin en derin (184 m) ve en temiz gölü ünvanına sahip Salda bisikletçilerin de vazgeçilmezi. Biz gittiğimizde “Pedal 35” yaklaşık 30 çadırıyla oradaydı.

Gölün Özellikleri

Salda Gölü derinlik bakımından Türkiye’nin en derin, dünyanın ise 3. en derin tatlı su gölü konumunda.

Salda Gölü ve çevresi 1989 yılından beri birinci derece doğal sit alanı olarak korunuyor. Bu sayede yeni yapılaşma yasak.

Yuvarlak bir yapıya sahip olan gölde büyük sazan balıkları yaşıyor ve göle girilebiliyor.

Son 20 yıldır, göl seviyesinde 3-4 metreyi bulan bir çekilme olmuş.

Yazı : Leyla Akkaya

Daha fazla içerik için takipte kalın:

facebook.com/deneme.tahtasi.tv

instagram.com/deneme.tahtasi

www.youtube.com/denemetahtasi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir