Yalova, Erikli Yaylası’na Nasıl Gidilir?

Erikli Yaylası Yalova, Çınarcık’ta Teşvikiye Köyü’nün 6 km yukarısında yer alıyor. Yeşil-mavi yol güzergahı üzerinde bulunan Yalova yaylaları gerçekten görülmeye değer güzellikte.

Erikli yaylasına ulaşmak için İstanbul’dan geleceklerin Yalova’dan Armutlu (Çınarcık) yoluna girmesi gerekiyor. Eğer mola vermek ya da alışveriş yapmak isterseniz Çınarcık merkezine sapabilirsiniz. Eğer hızlı bir şekilde yaylaya çıkmak istiyorsanız Yolava-Armutlu yolundan hiç ayrılmayın, yol üzerinde sol tarafta Teşvikiye, Erikli yaylası (Delmece, Dipsiz Göl) tabelasını göreceksiniz.

Bu yol sizi 6 km sonra Erikli yaylasına, 1 km daha gidince şelalelere (Çifte Şelale, Yalova Kent Ormanı) götürecek. Yol binek araçların da gidebileceği genişlikte, fakat yolun çoğu stabilize ve mıcırlı.

Yol çok virajlı olduğundan Teşvikiye’den yaylaya giden 6 km yolu kısa sürede alamıyorsunuz. Yolu bulmak kolay ama kamp alanında buluşalım diye yola çıkan iki ayrı grup birbirini kolayca bulamayabilir. Erikli yaylası ve etrafında telefon çekmiyor.

Armutlu, Gemlik, Bursa istikametinden gelecek olanlar ise yolu asfaltlanmış olan (yer yer stabilize yine de) Hayriye, Selimiye köyleri ve Delmece Yaylası istikametinden Erikli Yaylası’na ulaşabilirler.

Erikli Yaylası tabelasının yanında İsmail’in Yeri tabelasını göreceksiniz. Buradan aşağı inerseniz, toprak bir yol sizi yaylaya götürecek. Fakat yayla tarlaya dönmüş durumda ve herhangi bir tesis yada çeşme yok.

Eğer piknik masaları, tuvalet, çeşme olan bir piknik veya kamp alanı istiyorsanız 1 km ilerideki Çifte Şelale’ye (Kent Ormanı, piknik alanı) gitmelisiniz. Kent ormanına girince sol taraf kamp alanına (paralı) gidiyor. Eğer düz devam ederseniz kamp yapılmasına izin verilmeyen restoran, çocuk oyun alanına ulaşıyorsunuz.

Aracınızı park edip 10-15 dakika yürüyürek şelalelere varıyorsunuz, mayonuzu unutmayın. ? Erikli Yaylasına gelmişken yakın yerlerde bulunan Dipsiz Göl, Delmece ve Karlık yaylalarına da uğrayın derim.

Yayla ve kamp alanlarını temiz tutalım, çöplerimizi bırakmayalım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir