Yıldızları İzleyerek Kamp Yapacağınız 7 Harika Yer

Yıldızları izlemek için ihtiyaç duyacağınız tek şey şehir ışıklarından uzak bir yer, açık ve bulutsuz bir gökyüzü. Bunun için de biraz şehir dışına çıkmak, hatta kamp yapmak harika olacaktır. Bu keyfi yaşamak isteyenlere 7 harika nokta belirledim. Hangi bölgeye yakınsanız oraya çadırınızı kurun ve gökyüzünü seyredalın. ?

  1. Kaz Dağları, Darıdere Tabiat Parkı

Darıdere Tabiat Parkı, Kaz Dağları milli parkı içinde kamp yapmaya izin verilen tek yer. Eğer daha alçakta Kaz Dağları’nın eteklerinde kamp yapmak isterseniz Hızır Kamp ve Akaleos Kampı tavsiye ederiz. Daha ayrıntılı bilgi burada.

 

 

2. Düzce, Kardüz Yaylası

Düzce’de kamp yapılacak o kadar çok yayla var ki nereyi tavsiye etsek hepsi güzel. Diğer yaylalar hakkında bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

3. Kütahya, Simav Yaylası

Simav Yaylası özellikle motosiklet gruplarının favori yeri. Biz de çok seviyoruz haliyle, kamp alanında ne var ne yok burada.

4. Bolu, Kıbrıscık Köroğlu Dağları

Gölcük-Kıbrıscık yolu üzeri yayla cenneti desek abartmış olmayız. İster kampınızı buraya ister Kıbrıscık’ın daha yukarılarına Köroğlu Dağlarına atın. Ayrıntılar burada.

5.  Niğde, Aladağlar
Aladağlar Milli Parkı en az 1 hafta ayırmanız gereken müthiş etkileyici manzaralar sunan bir bölge. Daha çok dağcıların tercih ettiği bu bölgede çok güzel bir kamp alanı var. Sırf bu kamp alanında 1 gece geçirip yıldızları izlemek için bile gitmeye değer: AladaglarCamping
 
6. Ilgaz, Kırkpınar Yaylası
1640 metre rakımlı Kırkpınar Yaylası bu listenin en etkileyici yeri olmalı. Fotoğraf: Yolkafası
 
7.  Bursa, Göller Bölgesi
Bursa’nın cenneti Göller Bölgesi’ne giden yol artık nispeten düzeldi. 2400 metre rakımlı bölgede

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir