Sosyal Medya Gezginlerinin 12 Klişe Fotoğrafı

Yolculuğunu sosyal medyada paylaşan gezginlerin başlarından geçenleri birazcık abartılı paylaştığını herkes bilir. Nasıl mı.. :))

1) Asfaltı Öpme Pozu

Eğer bisikletli ya da motosikletli bir gezgin iseniz, sanki aylardır bozuk yollarda sürmüş de karşısına bir anda asfalt yol çıkınca sevinçten ağlamış pozu vermek, öp öp öp açık ara 1 numara!

2) Yolda Tek Olmak Gibisi Yok Pozu

Yola çıkmadan önce tanıdık tanımadık herkesi beraber yola çıkmak için iknaya çalışmak, hatta yolda gördüğü gezginlere yamanmak ama yolda tek olmak kadar mutlusu yok fotoğrafı paylaşmak.

3) Çok Zor Şartlarda Geziyorum Pozu

Örneğin, aracıyla çöl ortasında cillop asfaltta giderken, yol kenarına çekip, asfaltı kadraj dışında bırakıp 50 derecede çölde fırtınada aç susuz yol almanın zorluğunu anlatan fotoğrafı Instagram’a yapıştırmadan olmaz. (Bu fotoğraf gerçekten Suriye Palmira yolunda çekildi)

4) Ormanda Tek Başına Kamp Pozu

Kamping’de (tesiste) konakladığını söylemektense, sabah kafasını çadırdan çıkarıp sanki ormanda tek başına kamp yapıp, gece hayvan seslerinden korkup sabaha kadar uyuyamadığını anlattığı fotoğraf da olmazsa olmazdır.

5) Para da Nedir?

”Çok ucuza geziyorum, aslında gezmenin parayla alakası yok” tribi de her zaman prim yapar. “Sponsor aradım bulamadım bi türlü, para da bitmek üzere eyvah eve dönüyorum galiba” demektense daha havalı tabi bu şekilde cümleler kurmak. Son çare takipçilerden para toplamayı da deneyecek ve bir kaç hafta içinde eve döneceksin. ?

6) Bugünkü Çalışma Ofisim Pozu

Size “sayende biz de gitmiş kadar olduk” dedirtmek için sürekli blog tutuyorum. Hahahahah çok çalışma yeter.

7) Tek Yön Alınan Uçak Biletinin Fotoğrafı

Yıllardır beyaz yakalı olarak çalışmanın yani uzun tatil yapamamanın verdiği öfkeyle, sadece birkaç aylığına yolda olacaktır ama sanki hiç geri dönmeyecekmiş gibi o tek yön bileti alınır ve paylaşılır. ?

8) Kaba Sakallı Foto

İş hayatında her gün sakalını kesmek zorunda olmaya isyan edercesine, yola çıkmaya 2 gün kala sakal tıraşı olmayı bırakıp bu fotoğrafı paylaştın mı tamam artık. (bakmayın böyle dediğime bu sakallıyı çok kıskanıyorum)

9) Mutlaka Önce İngilizce Yazmalı

Paylaşımlarını önce İngilizce, sonra kısaca Türkçe yapmalısın, neticede bir dünya gezginisin sen. ? Hatta Facebook ve Instagram adın da İngilizce olsun. Zaten ad çok önemli, kullandığın motosikletin, bisikletin, hatta ayakkabının bile bir takma ismi olmalı. Kullandığın aracınla duygusal bir bağ kurmalısın, neticede yolda başka dostun yok.

 

10) Sticker Candır

Her ülkenin hatta gitmediklerinin de stickerları sırt çantana ya da motoruna yapıştırılacak. Her hafta paylaşımlarında gittiğin ülkelerin sayısı tekrarlanacak. Örneğin “Asya’da yol alırken, aslında geçen sene gittiğim Güney Amerika’da bu yoktu” diyeceksin.

11) Zorlu Bir Sınır Geçişi veya Acıklı Bir Vize Sorunu Paylaşımı

“Biz Türkler ne yaptık da bir vize için bizi süründüyorlar, hele sınır geçişleri yok mu neler çektiğimizi bir ben bilirim, halbuki bizim güzel ülkemiz gibisi yok, sınırı geçer geçmez memleket hasreti başladı” gibi paylaşımlar ile Türklük gururumuzu okşamak gerek. Fotoğraf Tacikistan-Kırgızistan sınırı, o anda ülkemi ne kadar özlemişim de manzaraya nasıl bakakalmışım. :))

12) O Uçurumun Kenarında Eller Havada,  artık şampiyon sensin.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir